Obradović: Nismo dobili obećani poziv Vučića za konsultacije

Vesti 07. feb 202308:0113 komentara
N1

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da nije dobio poziv predsednika države Aleksandra Vučića mada mu je, tokom sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, obećao da će organizovati konsultacije o francusko-nemačkom predlogu.

„Nismo dobili nikakav zvaničan poziv predsednika Republike ni pre ni posle sednice o Kosovu i Metohiji“, rekao je Obradović za list Danas povodom Vučićeve izjave na sednici Skupštine Srbije da će ga pozvati na konsultacije u ponedeljak.

Obradović je dodao da bi bilo „najnormalnije“ da je Vučić pozvao sve predsednike parlamentarnih političkih stranaka, ili šefova njihovih poslaničkih grupa da ih upozna sa sadržajem francusko-nemačkog predloga sporazuma, kao i sa odgovorom države Srbije.

On je rekao i da ne zna koliko ima smisla ići na kosultacije pod uslovom da to što saznaju ne sme biti izneto u javnost, jer kako je dodao „upravo javnost treba da bude upoznata šta je tačno sadržaj novog zapadnog ultimatuma“.

„Ukoliko do zvaničnog poziva predsednika Republike uopšte dođe, o tome da li ćemo se odazvati odlučivaće predsedništvo Srpskog pokreta Dveri, a pre toga ćemo se konsultovati i sa partnerima iz Patriotskog bloka, Srpske koalicije NADA, Srpske stranke Zavetnici i Pokreta za odbranu Kosova i Metohije“, rekao je Obradović.

Komentari

Vaš komentar