Obradović: Nova poskupljenja struje i gasa – dodatni udar na privredu i građane

Vesti 21. nov 202213:41 18 komentara
N1

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je rekao da će najavljena nova poskupljenja struje i gasa od Nove godine biti dodatni udar na domaću privredu i kućne budžete svih porodica u Srbiji i predložio tri mere kako bi se kriza sanirala, saopšteno je iz te stranke.

„Iako vlast tvrdi da je inflacija 12 odsto, poskupljenja osnovnih životnih namirnica poput mleka, ulja, šećera ili mesa su preko 50 odsto u poslednjih godinu dana“, kazao je Obradović.

Povezane vesti:

Prema njegovim rečima, istovremeno su poskupeli i gorivo, ogrev, lekovi, zakupnina stanova, kreditne rate, a novi talas poskupljenja koji će uskoro pokrenuti poskupljenje struje i gasa pretvoriće se u cunami poskupljenja, tako da će mnoge socijalno ugrožene porodice teško preživeti ove zime.

„Zbog svega ovoga je neophodno da reaguje socijalna država i zaštiti one koji će biti najugroženiji u toku predstojeće teške zime. Dosadašnja povećanja plata i penzija pojela je inflacija i potrebni su novi oblici podrške države, posebno za siromašne i prezadužene porodice“, rekao je Obradović.

Zato Dveri, u okviru kampanje „Sigurnost za sve“ predlaže tri mere: zabranu isključenja struje za sva domaćinstva do 1. maja 2023. godine, 30.000 dinara za energente i druge povećane troškove života za sve socijalno ugrožene porodice sa decom, kao i 15.000 dinara za nezaposlene, osobe sa invaliditetom i stara i nemoćna lica bez ikakvih primanja, kao i one sa minimalnim penzijama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare