Obradović: Poluga vlasti je u medijima, ne u ljudima

Vesti 15. maj 202309:39 15 komentara
N1

Narodni poslanik SSP Vladimir Obradović izjavio je u Novom danu da vlast u Srbiji samo povlači poteze koji mogu uticati na biračko telo i svakom merom koju predstavljaju kao novu, zapravo mere rejting.

„Te mere su zamajavnje javnosti. Nisu uradili ništa da bi se stanje u društvu promenilo na bolje“, kaže Obradović.

On smatra da će predsednik Srbije pre žrtvovati čitavu vladu, a samim tim i minista Bratislava Gašića, nego što će dozvoliti da se popravi stanje u mediima.

„Vučić će pre žrtvovati vladu nego REM. To govori o odnosu vlasti prema društvu, medijima, Kaže, idemo na izbore samo ne dirajte REM, Pink, Hepi. I to je zato jer je poluga njegove vladavine u medijima, a ne u ljudima koji vode državu“, kaže Obradović.

Pro;itajte još:

On dodaje i da je opozicija uvek spremna za izbore, da VUčiću odgovara da izbori budu što pre, iako se govori o septembru.

„Pa 24. septembra je i Milošević izgubio izbore, što duže Vučić bude odlagao izbore to je sve gore za SNS. Zemlja se iz dana u dan sve više zadužuje, građani gore žive. Zato će Vučić požuriti, zbog sebe“, smatra Obradović.

On navodi i da je nezamislivo da predsednik Skupštine postavi kordon ispred opozicionih poslanika koji su došli da traže zakazivanje sednice.

„Najava sednice, zakazivanje sednice je zakonska obaveza. Iznenađujuće je da je predsednik Skupštine postavio kordon i da nije hteo da nas primi. Očigledno se stvari menjaju, oseća se velika nervoza među poslanicima većine“, zaključio je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare