Obradović pozvao Vučića da ne potpiše „antihrišćanske i antiporodične“ zakone

Vesti 21. maj 202109:53 > 13:09 22 komentara
obradović vučić
Izvor: N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da iskoristi svoja ustavna ovlašćenja i ne potpiše, kako je ocenio, antiustavne zakone o rodnoj ravnopravnosti i zabrani diskriminacije.

„S obzirom da je (Vučić) nedavno izjavio da neće potpisati Zakon o istopolnim zajednicama, upozoravamo predsednika da su ova dva zakona još veće kršenje Ustava od pomenute legalizacije homoseksualnih brakova pod drugim imenom“, ocenio je Obradović u pisanoj izjavi.

POVEZANE VESTI:

Obradović je dodao da će pokret Dveri, ukoliko zakon ne bude povučen iz bilo kakve dalje procedure kao „antiustavan“, Ustavnom sudu Srbije uputiti zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti ovog skupštinskog akta.

On je ukazao da „Ustav Srbije uopšte ne poznaje kategoriju roda već isključivo pola“, kao i da juče usvojeni „antihrišćanski i antiporodični“ Zakon o rodnoj ravnopravnosti i dopune Zakona o zabrani diskriminacije „predstavlja pravnu osnovu za socijalni inženjering“.

„Podsećam predsednika države da se i Odbor za standardizaciju srpskog jezika u dva saopštenja usprotivio donošenju Zakona o rodnoj ravnopravnosti rekavši da je u pitanju ‘zakon protiv srpskog jezika’ i ‘nasilje nad jezikom sa pozicije ideologije i državne sile'“, rekao je Obradović.

LSV: Obradović želi mrak srednjeg veka

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je da poslednji istupi Obradovića „jasno pokazuju da Obradović želi Srbiju u kojoj vlada mrak srednjeg veka”.

„Srbija je po Ustavu sekularna država, te je Obradovićevo pozivanje na hrišćanske vrednosti čista prevara. Njegova teza o ‘antiporodičnom’ karakteru zakona je krajnje neutemeljena, s obzirom da se nijedan od ovih zakona ne odnosi na porodično pravo. Samim tim, Obradović svesno pokušava da dovede javnost u zabludu“, naveo je portparol LSV Aleksandar Marton.

Ocenio je da je „najveća“ opasnost za Srbiju „ideja antimodernizma i nazadnjaštva koju propagiraju ekstremni politički krugovi u društvu“.

„Obradovićeva vizija Srbije je srednjovekovno blato u kojem se guši sve što želi da modernizuje Srbiju i približi je razvijenom i demokratskom svetu. Brana politici mraka mora biti jasan odgovor cele javnosti. Niko ne sme da ćuti na pojave desničarskog ekstremizma“, kazao je Marton.

Dodao je da je Srbiji mesto među „demokratskim i slobodnim državama u kojima ne vladaju pravila inkvizicije i lova na veštice“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare