Obradović predlaže da nestranački stručnjaci vode dijalog u ime cele opozicije

Vesti 03. mar 202110:54 > 10:54 55 komentara
Boško Obradović
N1

Lider Dveri Boško Obradović predložio je da sve opozicione stranke, i one koje su učestvovale na izborima i one koje su ih bojkotovale, prepuste nestranačkim stručnjacima da pregovaraju u njihovo ime na predstojećem dijalogu o unapređenju izbornih uslova.

Povezane vesti:

„To mogu biti dvoje stručnih ljudi iz redova Skupštine slobodne Srbije, stručnog tima sa protesta 1 od 5 miliona ili iz redova strukovnih NVO koje se bave ovom temom. Svakako je poželjno da jedna od ovih nestranačkih ličnosti dolazi iz građansko-demokratskog, a druga iz nacionalno-demokratskog ideološkog usmerenja, jer će na taj način biti poštovana oba demokratska bloka koja su realno i dve moguće opozicione izborne kolone za sledeće izbore“, naveo je Obradović u otvorenom pismu kolegama iz opozicije.

On je naveo da, kao ilustraciju, navodi imena Bože Prelevića i Vladete Jankovića, ili Dušana Vučićevića i Bobana Stojanovića, ali da to nisu nužno njegovi predlozi već samo primeri mogućih pregovarača.

„U njihovom timu mogu biti drugi nestranački stručnjaci ili eksperti iz naših partijskih redova, ali bismo na ovaj način dobili prave pregovore izmedju dva predstavnika opozicije i dva predstavnika Evropskog parlamenta, pa bi onda i vlast morala da izađe sa dva predstavnika i ne bi mogla da pravi cirkus od budućeg dijaloga sa 50 učesnika u dve kolone“, dodao je on.

Obradović je ocenio da bi se tako pokazalo jedinstvo, ozbiljnost i odgovornost i prema građanima, i prema vlastima i prema međunarodnim posrednicima u dijalogu.

„Dijalog sa vlašću nije ideološko već demokratsko pitanje. Oko toga svi treba da budemo ujedinjeni. A kada se izborimo za slobodne i poštene izbore – onda neka svako na njima nastupi onako kako misli da treba, a birači neka slobodno biraju bez ikakvih pritisaka i ucena. Tada će svako imati priliku da pokaže i dokaže kvalitet svoga programa i svojih kadrova, a do tada nemamo taj luksuz“, smatra Obradović.

Lider Dveri je rekao da se pokret na čijem je čelu, želeći da pruži primer, odriče svog predstavnika u dijalogu sa vlašću i da je spreman da javno podrži zajedničku platformu opozicije i zajedničku delegaciju koju bi činila dva nestranačka stručnjaka koja bi govorila u ime svih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare