Obradović: Sednicu o Kosovu održati pre 1. septembra i bilo kakvog sporazuma

Vesti 22. avg 202215:06 10 komentara
Boško Obradović
Tanjug / Jadranka Ilić

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da taj pokret zahteva da posebna sednica Skupštine Srbije o situaciji na Kosovu i Metohiji bude održana "pre 1. septembra i potpisivanja bilo kakvog novog sporazuma sa separatističkim vlastima u Prištini".

Obradović je, u pisanoj izjavi, naveo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „već previše dugo samostalno pregovara u Briselu, kršeći Ustav i svoje nadležnosti kao predsednika i to bez ikakvih ovlašćenja i pregovaračke platforme usvojene u Narodnoj skupštini“.

Povezane vesti

On je podsetio da Dveri u platformi, koju su poslali svim poslaničkim grupama kao prilog za skupštinsku raspravu, „traže prekid štetnih pregovora u Briselu, povratak teme КiM u SB UN“, „povratak suvereniteta države Srbije u južnoj srpskoj pokrajini u svim trenutno mogućim oblicima“, kao i odbijanje priznanja nezavisnosti Kosova i uvođenja sankcija Rusiji zbog njene agresije na Ukrajinu.

„Novo nacionalno jedinstvo nije moguće oko dosadašnje pogrešne i štetne kosovske politike vlasti, već je potrebno politiku promeniti u pravcu očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Srbije na КiM“, kazao je Obradović, koji je i poslanik u Skupštini Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare