Obradović: Večeras savetodavni nadzor ugostiteljskih objekata, posle kažnjavanje

Vesti 23. okt 202109:42 > 12:5627 komentara
Izvor: N1

Predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović izjavila je da će oko 2.400 inspektora, svih 46 inspekcija u Srbiji, kontrolisati da li se poštuje odluka da svi gosti ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu moraju imati kovid propusnicu posle 22 časa.

Povezane vesti:

Ona je za Radio televiziju Srbije (RTS), rekla da će inspektori večeras i sutra uveče imati ulogu „savetodavnog nadzora“, dok od ponedeljka postoji mogućnost kažnjavanja, pisanja prekršanjih naloga.

„Ne postajemo policijska država, već olakšavamo život vakcinisanima, a onim drugima ukazujemo na značaj vakcinacije. Ovo je samo korak dalje do bolje organizacije života u ‘novoj normalnosti'“, rekla je Obradović, navodeći da inspektori koji nisu vakcinsani neće učestvovati u kontroli.

Ona je naglasila da će inspekcija i Komunalna milicija biti samo „supervizija“, jer su vlasnici ugostiteljskih objekata, kovid redari, u obavezi da provere da li njihovi gosti imaju kovid propusnicu.

Ako u zatvorenom ugostiteljskom objektu ima ljudi bez kovid sertifikata posle 22.00 časa, taj objekat će biti ispražnjen i zatvoren na 24 časa, rekla je Obradović, koja je i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Prema njenim rečima ako se narednog dana to ponovi, ići će se na „rigorozniju meru“ i novčano kažnjavanje – od 300.000 dinara za pravno lice, za odgovorno nešto manje, kao i 5.000 za gradjanina koji se nije pridržavao mere.

„Maksimalno pojačavamo kontrolu u svim gradovima, mestima. Najjača je u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Subotici“, rekla je Obradović.

Izvor: RTS

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar