Obradović: Vladu sastaviti od dokazanih stručnjaka a ne partijskih poslušnika

Vesti 24. jul 202213:3821 komentara
FoNet/Milica Vučković

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je ocenio da bi nova vlada sastavljena od starih kadrova Srpske napredne stranke (SNS) bila "katastrofa" za Srbiju tako da predsednik države Aleksandar Vučić sada bira - "Srbija ili SNS".

„Presudno pitanje za formiranje nove Vlade Srbije je – da li će Vučić dati mandat starim i kompromitovanim kadrovima SNS da i dalje vode državu i rukovoditi se partijskim interesima, ili će priliku dobiti novi i nekompromitovani stručnjaci bez obzira na partijsku pripadnost“, ocenio je Obradović u autorskom tekstu, koji su prenele Dveri.

Kako je naveo, „jedini način da se kriza uspešno prebrodi jeste da se resori u budućoj Vladi povere dokazanim stručnjacima a ne partijskim poslušnicima“.

„Ukoliko se Vučić opredeli za SNS, a ne za Srbiju to će značiti dalje urušavanje svih državnih institucija. Onda Srbiju iz opšte katastrofe može da izvuče jedino Vlada nacionalnog jedinstva i spasa koja mora doći nakon očekivanog kolapsa nove Vlade na čelu sa starim kadrovima SNS, za šta će odgovornost snositi Vučić lično“, poručio je Obradović.

Komentari

Vaš komentar