Obradović: Vlast neće osloboditi medije jer bi tako odsekla granu na kojoj sedi

Vesti 27. jan 202115:04
N1

Novinar nedeljnika Vreme Vukašin Obradović izjavio je da ne veruje da će vlast nakon dijaloga s opozicijom osloboditi medije, uključujući i RTS, "jer bi time odsekla granu na kojoj sedi".

Povezane vesti

Obradović je za Istinomer kazao da na osnovu najnovijih vesti o objedinjavanju Telekoma i Telenora vlast zapravo namerava „da nam zakloni sve ostale vidike“.

„Očigledna je namera da se sa tržišta protera ili da se smanji uticaj Junajted grupe, odnosno SBB, kako bi što manje ljudi moglo da gleda TV N1 i TV NovaS“, ocenio je Obradović.

Prema njegovim rečima, mi i dalje živimo u zabludi da će se pregovorima uz posredništvo evropskih parlamentaraca postići napredak na medijskom polju.

„Ubeđen sam da su mediji, umesto kao što je to slučaj u demokratskim zemljama četvrti stub demokratije, ovde drugi ili treći stub vlasti i nisam optimista da će biti postignut bilo kakav značajan kompromis, koji bi omogućio drugačije mišljenje na kanalima sa nacionalnom pokrivenošću“, kazao je novinar.

On je ocenio da opozicija greši u „fundamentalnom“ pristupu, insistirajući na sopstvenom pojavljivanju u TV programu, zanemarujući suštinsku ulogu javnog servisa.

„A to je objektivno informisanje građana i insistiranje, ne da se program pravi prema ličnostima, već prema društvenim pitanjima i problemima koji dominiraju u tom trenutku“, rekao je Obradović.

Komentari

Vaš komentar