Obućina: Bojim se da je sa „Boškom Buhom“ završeno, ovde je apatija do beskraja

Vesti 23. mar 202310:26 31 komentara

Urednica i voditeljka Dnevnika na TV Nova S Jelena Obućina smatra da je priča sa pozorištem "Boško Buha" završena i da će biti izmešteno, jer nema solidarnosti među glumcima. Ističe da je "Boško Buha simbol svega što smo prihvatili bez solidarnosti".

„Ovde je apatija do beskraja, ljude više ništa ne zanima, ni (predsednik Aleksandar) Vučić ih ne zanima, nema solidarnosti ni sa čim. Poslednji primer je Boško Buha. Bojim se da je sa Boškom Buhom završeno. Jako me zanima da li se ta uprava ikada bavila čovekom koji… je vlasnik pola Skadarlije, pola centra grada, pola spalavova“, pita Obućina, aludirajući na Aleksandra Kajmakovića poznatijeg kao Aca Bosanac, koji je vlasnik prostora na Trgu Republike 3, u kojem je do 2015. bilo pozorište Boško Buha, a u međuvremenu čekalo da se taj prostor renovira, misleći da će se u njega vratiti.

Obućina ističe da glumci treba da pokažu solidarnost, ali da se to ne dešava jer je „ogroman deo te industrije podmiren“, kroz veliki broj serija koji se snima.

„Ko će da ustane iz JDP, Narodnog pozorišta?! Nek’ dođe (Svetislav) Bule Goncić (upravnik Narodnog pozorišta) da brani Boška Buhu, to mu je preko puta“, poručuje ona i dodaje da je to sve „logična posledica prirode ove vlasti i jednog čoveka“.

Hrabro što je Vučić prihvatio sporazum

Kada se radi o sporazumu o normalizaciji odnosa sa Kosovom i Aneksa za njegovu implementaciju, kaže da su stvari jasne od prvog dana, a naročito će da se razjasne posle samita Evropskog saveta u petak, kada će „formalno sve to da uđe u Poglavlje 35“ pregovora Srbije sa EU o članstvu.

Povezane vesti

„To što smo slušali i bavili se time da li je potpisao ili nije, to je propagandna potreba Vučića, kome je trebalo italijan da dođe da bi on posle tri-četiri dana rekao ono što je od početka znao, a to je da taj sporazuum važi bilo da ga je potpisao ili se usmeno obavezao. Mene više brine da bi mogao da se raznim trikovima posluži i pokuša da prevari EU i SAD zajedno“, ocenjuje Obućina.

Smatra da je Vučićevo prihvatanje sporazuma „hrabro“, zato što je to protivno njegovom većinskog biračkom telu.

„Politička scena treba da se bavi time kako da taj čovek ne izigra one sa kojima je do juče pregovarao, jer bi posledice toga mogle da budu ozbiljne po zemlju“, ističe.

Dodaje da on insistira da nije potpisao jer je to njegovim biračima najvažnije i da nameće teme koje ne postoje, jer nije tema ni priznanje Kosova, ni to da li je potpisao ili nije.

Navodi da najmanje govorimo o ljudima koji žive na Kosovu i koji više od 20 godina čekaju da se Srbija tamo vrati.

„Nemaju još tog vođu koji će da im objasni da Srbija ne može da se vrati na Kosovo, osim ratom, a ne može ni ratom, jer nema vojsku i ne može da pobedi NATO“, ukazuje i poručuje „pomozimo tim ljudima da žive normalno“.

Smatra i da referenduma o sporazumu neće biti.

O eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima u septembru kaže da ne bi isključila tu mogućnost.

Dodaje da će on posle izbora i dalje biti najjača snaga, ali sa manjim postotkom podrške, te će biti primoran da bi vladao da uđe u koaliciju i sa opozicionim snagama.

Kandidati za saradnju su, prema njegovoj oceni, svi oni koji podržavaju sporazum, poput SSP i PSG, odnosno proevropska opozicija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare