Ocu koji je pretukao sina u školi u Doljevcu godinu dana kućnog zatvora

Vesti 09. avg 202117:07 > 17:11 17 komentara
hapšenje, policija, privođenje, pritvor
Shutterstock

Osnovni sud u Nišu osudio je B.L. (49) iz doljevačkog sela Kočane na godinu dana zatvora u kućnim uslovima, uz primenu mere elektronskog nadzora zbog nasilja u porodici čija je žrtva bio njegov četrnaestogodišnji sin.

Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, koji je okrivljeni postigao sa tužilaštvom.

Povezane vesti

Protiv B.L. je pokrenut krivični postupak jer je 7. juna u dvorištu škole u Doljevcu, pretukao sina – tako što ga je izvukao iz grupe dece koja je proslavljala završetak osnovne škole, zatim ga oborio na zemlju i šutirao.

Dečak je srećom prošao bez težih posledica, čemu je doprinelo i to što je jedna od nastavnica uspela da povuče oca i odvoji ga od sina.

Prema nezvaničnim informacijama, B.L. je napao sina jer ga je ovaj slagao da će ostati duže u školi zbog časa informatike, a zapravo je sa godinu dana starijim drugarima bio u školskom dvorištu na proslavi male mature.

Nakon incidenta koji je slučajno snimljen telefonom, oglasile su se i komšije i poznanici porodice iz Kočana, a svi su stali u odbranu B.L, uz obrazloženje da je napao sina jer je počeo da se druži sa lošim društvom i slagao ga da je na času.

Nastavnici u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ istakli su nakon incidenta da porodica nije problematična, da su i dečak i njegova sestra dobri djaci i sportisti.

B.L. je posle hapšenja bio u pritvoru koji mu je uračunat u kaznu zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare