Od početka godine poginuo 91 pešak, MUP apelovao na vozače, ali i na pešake

Vesti 01. okt 202215:04 1 komentar
N1/arhiva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, ukazuju da se u poslednjih nedelju dana u Srbiji desilo sedam saobraćajnih nezgoda obaranja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, zbog čega apeluju na sve vozače da povećaju opreznost i prilagode brzinu kretanja vozila kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, u ovim saobraćajnim nezgodama, dva pešaka su poginula, dva su zadobila teške povrede, dok je petoro njih, od kojih su troje deca, zadobilo lake povrede prilikom prelaska ulice na obeleženim pešačkim prelazima.

MUP napominje da pešaci predstavljaju jednu od najugroženijih učesnika u saobraćaju, „imajući u vidu da je svako četvrto poginulo lice u saobraćajnim nezgodama pešak i da je od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginuo ukupno 91 pešak“.

„Takođe, pored vozača, apelujemo i na pešake da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i da ne preduzimaju radnje koje mogu doprineti nastanku saobraćajne nezgode“, naveli su.

Uprava saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole i u narednom periodu u cilju zaštite bezbednosti pešaka i ističe da su njeni pripadnici od početka ove godine realizovali veliki broj akcija pojačane kontrole koje su uključivale merenje brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare