Od početka godine vatrogasci intervenisali na više od 1.300 požara

Vesti 28. jan 202411:05 2 komentara
N1/Marina Pupavac

Od početka godine vatrogasno-spasilačke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova intervenisale su na više od 1.300 požara, od kojih je 755 bilo na građevinskim objektima, a načelnik u odeljenju Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Milorad Spasojević rekao je danas da je ukupan broj požara veći za 10 odsto u odnosu na prethodni period.

„Poslednjih nekoliko dana imali smo nekoliko velikih požara, i na stambenim i na poslovnim objektima gde je boravio veći broj ljudi, ali ukupan broj požara je veći za 10 odsto u odnosu na prethodni period“, rekao je za Spasojević za RTS.

U ovim intervencijama na sreću niko nije stradao, a veći broj ljudi je evakuisan.

Pročitajte još

„Prva reakcija je ključna, na Čigoti je evakuisano 114 lica, a u somborskoj banji preko 70. Sve njih su evakuisali zaposleni i mi smo po dolasku mogli da se fokusiramo samo na gašenje objekata“, istakao je Spasojević.

Kada je reč o uzrocima požara, Spasojević kaže da je u većini slučajeva odgovoran čovek.

Mi od oktobra apelujemo na sugrađane da se pripreme za grejnu sezonu, da se grejna tela postave na negorive površine, da se kablovi sklone sa tepiha i sa nameštaja i da isključujemo sve što nam nije neophodno kada izlazimo iz stana“, rekao je Spasojević.

Materijalna šteta u požarima koji su poslednjih dana izbili je velika, ali je najbitnije da nije bilo žrtava. Puno reči je bilo i o zagađenju.

„Svaki požar donosi zagađenje vazduha, velike koncentracije dima i toksičnih čestica“, rekao je Spasojević.

Pogledajte još – Požar u Bloku 70

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare