Od početka godine već osam napada na vozače: „Izgleda nema ko da nas štiti“

Vesti 26. jan 202309:3218 komentara

Na okretnici tramvaja na Banjici u noći između utorka i srede napadnuta su i povređena trojica vozača tramvaja i jedan otpravnik. Prema rečima reporterke N1, jedan je odbio pomoć, a trojica su zbrinuta u Urgentnom centru.

Ivan Mihajlović, predsednik Saveza ozbiljnih sindikalaca, kaže da se napad desio u 4.15h, kada je otpravnik primetio da neka deca šaraju tramvaj.

#related-news_1

„Uzeli su sprejeve i prskali po tramvaju. On je izašao, hteo da ih upozori, oni su ga napali, krenuli da se verbalno i fizički obračunavaju. Tu su bila i tri vozača, istrčali su i pomogli otpravniku. On je uboden nožem, a trojica vozača su pretučena. Otpravnik je imao povredu gde je morala da se izvrši operacija, a jedan vozač ima isto tešku telesnu povredu i kod njega se čeka verovatno operacija“, kaže on.

Kaže da je strašno da „dođete na posao i budete povređeni“.

„Ne možete da nastavite da vozite, da radite svoj deo posla za koji ste krenuli ujutru rano. Od početka ove godine, za svega 26 dana imamo osam napada na vozače. Prošle godine je bilo 130 napada. Izgleda da nema ko da nas štiti, sami smo zaštićeni, sami odlučujemo o trenutnoj situaciji dok vozimo“, kaže on.

Komentari

Vaš komentar