Od početka godine više od 400 migranata sprečeno u ilegalnom prelasku granice

Vesti 04. jun 202114:36
Migranti, migrant, tromeđa, granica, granični prelaz, migracija, ograda
Izvor: N1

Od početka godine više od 400 migranata sprečeno je da ilegalno predje granice Srbije a poslednji slučaj zabeležen je na prelazu Vatin prema Rumuniji gde su u kamionu čačanske registracije otkrivena trojica Avganistanaca, saopštila je Uprava carina.

Po navodima Uprave carina, pripadnici te službe su 2. juna na prelazu Šid ka Hrvatskoj pronašli četvoricu Avganistanaca u tovaru kozmetike kog je ka Švajcarskoj prevozio kamion kruševačke registracije.

Carinici su dan ranije na ispostavi Kruševac otkrili četvoricu mladića iz Bangladeša i Pakistana u kamioni srpskih registarskih oznaka koji je dovezao robu iz Grčke, dok su 30. maja na terminalu Gradina pronašli trojicu migranata u kamionu kragujevačke registracije koji je prevozio delove za mašine iz Turske.

Na prelazu Djerdap sa Rumunijom carinici su 29. maja zatekli sedmoricu migranata bez dokumentacije u kamionu srpskih registarskih oznaka koji je ka Bukureštu prevozio nameštaj dok su 26. maja na prelazu Horgoš sa Madjarskom otkrili petoricu migranata sakrivenih medju delovima za montažne kuće u kamionu koji je išao ka Holandiji.

Istog dana su otkrili migranta u tovaru kamenih blokova koje je iz Albanije prevozio kamion novopazarske registracije dok je jedan migrant pokušao ilegalno da predje granicu sakriven medju gumama koje je ka Poljskoj prevozio kamion čačanske registracije.

Komentari

Vaš komentar