Od ponedeljka kombinovani model u srednjim školama u Beogradu i još dve opštine

Vesti 15. okt 202110:46 > 10:59 17 komentara
Pixabay/ Tumisu

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka, 18. oktobra, primenjuje u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave Beograd, Vrnjačka Banja i Šabac, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Kako navode iz Ministarstva, drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Povezano:

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koje su prešle na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika, navodi Ministarstvo.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model – koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama, dodaje se u saopštenju.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare