Od šamara do 24.000 poljubaca i zagrljaja, opozicija traži ostavku Malog

Vesti 08. dec 202219:1516 komentara

Četvrti dan rasprave o budžetu - još jedan buran dan u Skupštini Srbije. Deo opozicije pokreće postupak interpelacije i traži smenu ili ostavku potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog zato što ih je u skupštinskoj raspravi nazvao lažovima, koji rade protiv države i za to primaju novac.

Na dnevnom redu amandmani na budžet. Među njima i amandman poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića koji predlaže 30 odsto veće plate za vojsku, kako bi se zaustavio odliv kadrova.

„Zna to i ministar odbrane, a znaju i oni koji zloputrebljavaju vojsku, kakva je popunjenost danas brigada u vojsci i da ona nažalost u ovom trenutku nije operativno osposobljena“, rekao je Aleksić“.

Povezane vesti

„Sramota je da neko priča o rasporedu naših jedinica, o brojnosti naših jedinica. Ne samo da lažete nego koliko uništavate svoju zemlju, koliko radite protiv svoje zemlje, pa kao da vas neko stvarno, verovatno i plaća da to radite. Treba da vas je sramota“, poručio je ministar finansija Siniša Mali.

Sramotna je jedino izjava ministra finansija, smatra opozcija.

„Ozbiljna, opasna optužba koja nastavlja da crta metu na čelu svakome ko govori protiv ovog režima“, ocenio je Borko Stefanović, poslanik Stranke slobode i pravde.

I zato oni koji govore protiv režima, poslanici dela opozicije pokreću interpelaciju.

„Tražićemo od Vlade da se izjasni da li su ovi stavovi lični stavovi ministra finansija i potpredsednika Siniše Malog ili je to i stav Valde. Tražićemo da bude ili razrešen ili da podnese ostavku“, istakao je poslanik DS-a Zoran Lutovac.

O odgovoru Vlade na interpelaciju, pitanje koje upućuje najmanje 50 poslanika, Skupština mora da raspravlja i na kraju rasprave da glasa.

Do tada, Atlagić nastavlja tamo gde je Mali stao.

„Dok naš predsednik Vučič svakodnevno, da ne kažem i danonoćno vodi bitku za međunarodni ugled države, dotle vi umesto da dajete predloge iznosite svakodnevne laži. I ja se nadam da će građanima reći ko ga plaća i čiji je agent“, naveo je Marko Atlagić.

Tenzije u skupštinskoj sali tolike, da počinju da izlaze i van sale.

Lutovac: Rekao sam ti šta sam ti rekao. Da ti zavarim šamarčinu.

Jovanov: Ja to i hoću. Ajde, ajde…

Lutovac: Igraš se.

„Dragana Rakić je preteći rekla, citiram, ‘jurićemo vas po ulicama. Nije stilska figura'“, rekao je poslanik SNS Nebojša Bakarec.

„Ja sam samo želela da pričam o srpskom jeziku i o stilskim figurama, zato što je Milenko Jovanov već ranije pokazivao talenat da brine o čistoti srpskog jezika. Znate on je svojevremeno predlagao u Vojvodini uvođenje jezičkih patrola“, odgovorila je poslanica DS-a Dragana Rakić.

Predsednik poslaničkog kluba SNS se obratio Lutovcu: „Ne znam šta mi dobacujete, crtane filmove sa teletabisima ne gledam“.

Nisu vlast i opozicija uvek kao na bojnom polju.

„Gospodin Atalagić me fiksira i upućuje neke erotske pokrete ka meni, a u tome mu se stalno pridružuje gospodin Marjan Rističević“, naveo je poslanik „Moramo-Zajedno“ Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Ja bih Vas samo na kraju podsetio na onaj divni šlager Adriana Čelentana „Con ventiquattromila baci“ 24.000 poljubaca. Pošaljimo opoziciji 24.000 poljubaca i zagrljaja“, odgovorio je poslanik SNS-a Nebojša Bakarec.

Dok broje poljupce i uvrede, plan trođenja novca građana ostaje u drugom planu.

Komentari

Vaš komentar