Odbačena prijava i prigovor za polno uznemiravanje u Gradskoj upravi Kragujevca

Vesti 22. nov 202112:37 1 komentar
Milan Nikić

Zamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca i funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Mladenović je saopštio da je protiv njega odbačena krivična prijava za polno uznemiravanje, a odbijen je i prigovor.

„Uplašeni za pozicije, neki nečasni ljudi su protiv mene podneli krivičnu prijavu i pravno neutemeljeno je kvalifikovali kao polno uznemiravanje, medijima davali lažne informacije i neovlašćeno postupali“, naveo je Mladenović u saopštenju za medije.

On je dodao da sada „maliciozni tvorci ove ujdurme ćute“.

„Zbog svega ovoga je moja porodica pretrpela nenadoknadivu štetu, prošla kroz veoma težak period, a da nismo znali zbog čega. Izdržali smo. Istina je pobedila. Pokušaj mog političkog progona bio je neuspešan“, naveo je Mladenović.On je dodao da sada, kada su nadležni organi razotkrili „skandaloznu izmišljotinu“, saznaje da „lokalni moćnici ne žele promene“ koje je on inicirao.

„Birokrate na visokim funkcijama grčevito se bore za svoje privilegije i sa pojedinim nezasitim političarima organizovali su hajku u cilju mog uklanjanja iz političkog života“, saopštio je Mladenović.

Kako je ranije pisao Danas, navodno polno uznemiravanje dešavalo se u jesen i zimu prošle godine kada se Mladenović dvema oštećenima, zaposlenim u Gradskoj upravi Kragujevca, po njihovim rečima, više meseci „otvoreno nabacivao“, zloupotrebljavajući položaj u Skupštini grada.

One su više puta pokušavale da ga na pristojan način odbiju, a kada im to nije pošlo za rukom obratile su se Sanji Tucaković, članici Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Povezane vesti

Ona se odmah u njihovo ime obratila gradonačelniku Nikoli Dašiću, koji je uputio oštećene na gradskog pravobranioca, a gradski pravobranilac Branko Petronijević je na početku ove godine prosledio prijave radnica Gradske uprave Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare