Odbačene prijave protivkandidata Zagorke Dolovac

Vesti 11. jun 202110:02 39 komentara
N1

Kako je Danasu rečeno u Državnom veću tužilaca, Komisija za utvrđivanje blagovremenosti i potpunosti podnetih prijava na konkurs za izbor kandidata za republičkog javnog tužioca je u toku postupka razmatranja utvrdila da prijave, koje su podneli Svetlana Tekić iz Beograda i Miodrag Mali iz Novog Sada, ne ispunjavaju uslove za kandidovanje koji su predviđeni Poslovnikom o radu Državnog veća tužilaca, s obzirom da podnosioci nisu dostavili Veću konkursnu dokumentaciju koja je propisana kao obavezna, shodno čl. 50 Poslovnika.

„Iz navedenog razloga, prijave ovih podnosilaca su odbačene kao nepotpune, o čemu su podnosioci obavešteni službenim putem uz pouku o pravnom leku u vidu mogućnosti ulaganja prigovora Državnom veću tužilaca u roku od tri dana od dana prijema odluke“, navode u DVT, prenosi Danas.

Povezane vesti

Podsetimo, u ponedeljak je Miodrag Mali, nekadašnji okružni tužilac podneo prigovor na ovu odluku komisije i o tome će morati na narednoj sednici da odlučuje veće. Tim većem predsedava aktuelna republička tužiteljka Zagorka Dolovac, koja je za sada jedini kandidat čija prijava nije osporena.

Poslovnik o radu DVT propisuje da uz prijavu na konkurs mora da se dostavi overena kopija diplome pravnog fakulteta, kopija uverenja o pravosudnom ispitu, uverenje o državljanstvu, izveštaj iz kaznene evidencije, uverenje o zdravstvenoj sposobnosti, izjava podnosioca o tome da li mu je prestao radni odnos zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa u državnom organu, potvrda o radnom iskustvu u pravnoj struci posle položenog pravosudnog ispita, kao i ličnu i radnu biografiju.

Potpunu dokumentaciju, prema sudu komisije, do sada je dostavila samo aktuelna republička tužiteljka, koja pretenduje na treći mandat na čelu tužilaštva. Ona je, pred Komisijom za vrednovanje programa organizacija i unapređenja rada tužilaštva, iznela svoj program.

„Verujem da sam svojim prethodnim iskustvom, ostvarenim rezultatima, odličnom saradnjom sa drugim državnim organima i koordinacijom u sprovođenju i zaštiti javnog interesa, demonstrirala kapacitet i sposobnost da uspešno rukovodim Republičkim javnim tužilaštvom i javnim tužilaštvom Republike Srbije i nadam se da ću biti u mogućnosti da nastavim odlučnu borbu protiv kriminala, jačanje kapaciteta javnog tužilaštva, intenziviranje međunarodne saradnje i posvećeno učešće u izradi i sprovođenju najvažnijih strateških dokumenata Republike Srbije, prema prioritetima Republike Srbije i prema ovom Programu organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva za period od 2022-2028 godine“, između ostalog stoji u programu aktuelne republičke tužiteljke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare