Odbornici Skupštine Beograda danas o porezu na imovinu i o lokalnim taksama

Vesti 25. okt 202207:48 4 komentara
Gradska skupština, skupština grada, zgrada, simboli Beograda, Beograd
N1

Odbornici Skupštine Grada Beograda trebalo bi na današnjoj sednici da razmataraju više predloga odluka o porezu na imovinu, lokalnim administrativnim taksama i detaljnoj regulaciji delova nekoliko opština.

Pred odbornicima će biti predlog izmene odluke o lokalnim administrativnim taksama i o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023, preneo je Beoinfo.

Razmatraće i dopunu odluke o visini stope poreza na imovinu, kao i predloge izmena odluka o određivanju zona na teritoriji Beograda, i o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji grada za utvrđivanje poreza na imovinu.

Na dnevnom redu sednice su i izmene i dopune Plana detaljne regulacije za delove opština Novi Beograd i Voždovac, kao i predlozi odluka o izradi ili izmeni i dopuni planova detaljne regulacije za delove opština Zemun, Palilula, Zvezdara, Rakovica.

Odbornici će razmatrati izmene odluke o određivanju akustičkih zona, o Gradskoj upravi, o komunalnom redu i o komunalnoj inspekciji.

Pred odbornicima će biti i predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja Gradskog saobraćog preduzeća „Beograd“ za 2022.

Početak sednice zakazan je za 11.00 u zgradi Narodne skupštine u ulici Kralja Milana 14.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare