Odloženo suđenje za paljenje kuće Milana Jovanovića, traženo izuzeće sudije

Vesti 11. jan 202111:06 > 15:1613 komentara

Odbrana okrivljenih u slučaju paljenja kuće novinara Žig info Milana Jovanovića iz Grocke, tražila je izuzeće sudije Slavka Žugića, zbog kako tvrde, njegove pristrasnosti. Suđenje je potom odloženo, jer iz tehnickih razloga predsednik suda nije mogao da donese odluku o izuzeću sudije.

Nije poznat datum novog ročišta, jer datum koji je sudija predložio – 20. januar, nije odgovarao advokatima odbrane, zbog kako kažu već zakazanih obaveza. Tačan datum biće dogovoren u narednim danima.

Izuzeće sudije tražila je braniteljka okrivljenog Vladimira Mihajilovića – Zora Dobričanin Nikodinović nakon što je odbijen njen predlog da tužilac pošalje integralnu optužnicu da bi se nakon toga njen branjenik izjasnio i izneo nove dokaze u postupku jer, kako je rekla, izmenjenu optužnicu ne može da razume.

Sudija je naveo da je izmenjena optužnica dovoljno jasna i da slanje integralne nije neophodno za nastavak glavnog pretresa.

Dobričanin Nikodinović je kasnije, tokom rasprave, navela da Mihajilović može izneti nove dokaze i bez dostavljanja integralne optužnice. Spor je nastao oko toga da li je drugu mogućnost ponudila pre ili posle zaključenja dokaznog postupka, nakon čega je i zatražila izuzeće sudije.

Branilac optuženog Igora Novakovića se danas nije pojavio, uz obrazloženje da je u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom. Njegove kolege branioci su, kao dokaz, priložili PCR test osobe za koju navode da je klijentkinja sa kojom je imao kontakt. Sa istim obrazloženjem se nije pojavila ni njegova zamena. Iz tog razloga je sudija postupak protiv Novakovića razdvojio od onog koji se vodi protiv Dragoljuba Simonovića i drugih okrivljenih.

Bivši predsednik opštine Grocka i funkcioner SNS-a Dragoljub Simonović danas se pojavio u sudnici.

Ročišta u slučaju paljenja kuće Milana Jovanovića su u više navrata odlagana. Najčešća obrazloženja zbog kojih neko od odbrane nije došao bili su zdravstveni razlozi, poput koronavirusa ili samoizolacije zbog toga, dok se Simonović na ročištu od 15. decembra nije pojavio zbog, kako je tada izjavila njegova odbrana, „gangrene na zubu“.

Komentari

Vaš komentar