Odložen glavni pretres u slučaju prebijanja mladića u Novom Sadu

Vesti 21. jun 202213:13 > 13:20
Pixabay/ succo

Glavni pretres u slučaju pokušaja ubistva Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine ispred jedog lokala u Novom Sadu, za koji se tereti Ivan Kontić, je odložen.

Razlog je što se jedan od dvojice okrivljenih, O.L, nije pojavio, navodno zbog bolesti.

Odbrana je insistirala da se ročište održi i bez njegovog prisustva, ali tužilaštvo nije na to pristalo.

Zastupnica Ivana Kontića Zora Dobirčanin Nikodinović tražila je da se postupci trojici osumnjičenih razdvoje, jer je reč o različitim krivičnim delima.

Dok se Kontiću na teret stavlja pokušaj ubistva, O. L. je osumnjičen za učestvovanje u tuči, dok se L. V. sumnjiči da je počinio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Dobričanin Nikodinović je takođe tražila ukidanje pritvora koji traje već 21 mesec i predložila je kućni pritvor uz elektronski nadzor.

I ovaj predlog je odbijen, a Kontiću je sud odobrio bračne posete.

U noći između 23. i 24. avgusta 2020. godine dogodilo se brutalno prebijanje mladića u centru Novog Sada. To je javnost saznala skoro tri nedelje kasnije, kada je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere. Tek sutradan reagovala je policija – saopštenjem i najavom raspisivanja Interpolove poternice za osumnjičenim Ivanom Kontićem. Mediji su javili da je policija u Novom Sadu uhapsila dve osobe osumnjičene da su pomagale Kontiću. Prema podacima Agencije za privredne registre, Kontić je direktor firme koja je osnovala kladionice „Maxbet“.

Komentari (0)

Vidi sve komentare