Odloženo ročište na suđenju za paljenje kuće Jovanovića, moguće spajanje procesa

Vesti 23. jun 202212:05 > 12:07 2 komentara
Dragoljub Simonović
N1

Ročište optuženima za paljenje kuće Milana Jovanovića odloženo je u sredu po četvrti put, ali ovaj put razlog je moguće spajanje dva sudska procesa ponovo u jedan sudski predmet, pošto je Apelacioni sud nedavno oborio presudu protiv Igora Novakovića, trećeoptuženog za taj zločin.

Ročište je odloženo zbog spajanja dva sudska procesa ponovo u jedan logičan sudski predmet, pošto je Apelacioni sud nedavno oborio i drugu presudu za paljenje kuće novinara, piše Cenzolovka.

Okrivljenima za napad na Milana Jovanovića suđeno je u dva odvojena sudska procesa, iako su deo jednog podstrekačkog lanca, a obe osuđujuće presude ukinute su na apelaciji.

Povezane vesti

Početak ponovljenog postupka protiv Dragoljuba Simonovića, Vladimira Mihailovića i Aleksandra Marinkovića odlagan je od februara ove godine, dovoljno dugo da je sačekao i nedavno obaranje presude protiv Igora Novakovića.

Sva četvorica okrivljenih, koji su 2019. godine bili na istoj optužnici, ponovo će zauzeti ista mesta shodno onim koja su imali u podstrekačkom lancu.

Na početku ročišta sudija Luka Pantelić obavestio je prisutne da je Apelacioni sud ukinuo presudu protiv Igora Novakovića, jednog od okrivljenih i trećeg u četvorostrukom lancu podstrekavanja i paljenja kuće novinara.

Sudija je rekao da je predmet protiv Novakovića vraćen na ponovno suđenje u Drugi osnovni sud, kao što se to dogodilo i sa presudom protiv Dragoljuba Simonovića i još dvojice, bivšeg policajca Vladimira Mihailovića i Aleksandra Marinkovića, direktnog izvršioca, koji je već godinama u bekstvu.

Komentari (2)

Vidi sve komentare