Odloženo ročište u postupku Jovanjica 1

Vesti 09. jun 202215:14 > 17:415 komentara

Odloženo ročište u postupku Jovanjica 1 zbog toga što su spisi predmeta i dalje u Vrhovnom kasacionom sudu i ne postoje procesne pretpostavke da se glavni pretres nastavi.

Odbrana prvooptuženog Predraga Koluvije je uložila zahtev za zaštitu zakonitosti protiv pravosnažnog rešenja o produženju kućnog pritvora Predragu Koluviji.

Sudsko veće je spise predmeta prosledilo Vrhovnom kasacionom sudu, koje treba da donese odluku o tome, ali do današnjeg ročišta predmet nije vraćen u Specijalni sud.

Povezane vesti:

„Kada smo dobili rešenje i kada smo dobili odluku Apelacionog suda kojom se odbija naša žalba, odmah smo podneli zahtev. Kada…evo zaboravio sam, znači da je prošlo dosta vremena. Nama je u interesu da se ovaj postupak skrati, ubrza i što pre okonča. Apsolutno stojim iza toga, što se mene tiče, ja bih ovo ubrzao maksimalno, međutim vidim da je plan predsednika veća već unapred donet i da se on toga drži, a to je po nama jako sporo“, rekao je Koluvijin advokat Ivan Bajazit.

Prvooptuženi u ovom postupku je Predrag Koluvija, vlasnik imanja Jovanjica na kom je u novembru 2019. godine pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi. Njega optužnica označava kao organizatora kriminalne grupe koja je neovlašćeno proizvodila marihuanu.

Na današnjem ročištu bili su prisutni svi optuženi, odbrana, zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun, kao i svedoci čije je ispitivanje bilo zakazano za danas.

Suđenje za Jovanjicu 1 traje od oktobra 2020. godine, a za sutra je zakazano pripremno ročište u postupku poznatijem kao Jovanjica 2, koje se odlaže više od godinu dana.

Naredno ročište u postupku Jovanjica 1 zakazano je za 19. jul 2022.

Komentari

Vaš komentar