Odloženo suđenje bivšim policijskim službenicima za slučaj Potočari

Vesti 01. jun 202119:55 > 20:00 2 komentara
milan dumanović
N1

Suđenju dvojici bivših policijskih službenika Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću za navodno odavanje službene tajne u slučaju „Potočari“ odloženo je za 16. jul ove godine kako bi se Trbovićeva advokatica po službenoj dužnosti upoznala sa predmetom, saznaje Danas.

List Danas podseća da je država Srbija je Dumanovića i Trbovića tužila zbog toga što su javno govorili o tajnom snimanju komemorativnog skupa u Srebrenici 2015. godine kada je napadnut tadašnji premijer, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Povezano:

Dumanović i Trbović su svojevremeno za Al Džaziru progovorili o nelegalnom boravku pripadnika Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a na komemoraciji u Potočarima, nakon čega su 2016. godine podneli krivične prijave protiv Dejana Milenkovića, načelnika Službe za specijalne istražne metode Gorana Nešića, načelnika OOD-a Tomislava Radovanovića, zamenika načelnika OOD-a i Dijane Hrkalović, tadašnje sekretarke Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, a kasnije državne sekretarke MUP-a.

Te krivične prijave su ubrzo odbačene, a Dumanović i Trbović su čak bili i uhapšeni. U međuvremenu su dobili i otkaze.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare