Odloženo suđenje u slučaju Ćuruvija, Dobričanin ima reakciju na vakcinu

Vesti 01. mar 202110:35 > 13:05 0 komentara

Ročište na ponovljenom suđenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, odloženo je, jer nije bila prisutna advokatica odbrane dvoje okrivljenih Zora Dobričanin. Kako je objašnjeno, Dobričanin je imala reakciju na vakcinu i nije mogla da prisustvuje ročištu.

Početkom februara, na ponovljenom suđenju za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ u Specijalnom sudu u Beogradu odbranu je izneo bivši operativac Resora državne bezbednosti (DB) Ratko Romić, koji je rekao da ne priznaje navode optužnice.

Romić je kazao da nije „intelektualno ograničen da za zločin koristi najgori automobil devetog odeljenja“, ali i da ga Branka Prpa, koja je u trenutku zločina bila sa ubijenim Ćuruvijom, nije prepoznala kao izvršioca.

I prvookrivljeni Radomir Marković, tadašnji načelnik Resora državne bezbednosti, negirao je sve navode optužnice, tvrdeći da nije učinio ništa od toga što mu se stavlja na teret.

Marković je, u svom iskazu, rekao da navodi optužnice nisu zasnovani na dokazima, jer u prethodnom postupku nijedan svedok nije potvrdio da je imao saznanja o njegovoj ili umešanosti DB, niti je dat bilo kakav dokaz.

I Milan Radonjić, bivši šefiu beogradskog Centra državne bezbednosti, takođe je negirao navode optužnice.

Specijalni sud u Beogradu osudio je 5. aprila 2019. godine četvoricu bivših pripadnika DB na ukupno 100 godina zatvora zbog ubistva Slavka Ćuruvije.

Radomir Marković, nekadašnji načelnik Službe DB, osuđen je na 30 godina zatvora kao podstrekivač na teško ubistvo, a ista kazna izrečena je Milanu Radonjiću, bivšem šefu beogradskog Centra državne bezbednosti, kome se na teret stavlja saizvršilaštvo.

Za isto delo, Ratko Romić, bivši operativac resora DB, i Miroslav Kurak, pripadnik Službe koji je u bekstvu, osuđeni su na po 20 godina zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!