Određen pritvor Darku Šariću

Vesti 16. apr 202209:12 > 12:4618 komentara
Darko Šarić
Izvor: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

Sudija Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Darku Šariću, advokatu Dejanu Lazareviću i još trojici uhapšenih, zbog mogućnosti bekstva.

„Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 16.4.2022.godine, nakon saslušanja osumnjičenih D.Š, D.L, D.O, D.M, U.R doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti li dati u bekstvo i postati nedostupni pravosudnim organima“, saopšteno je iz Višeg suda.

Kako je navedeno, protiv navedenog rešenja Šarići ima pravo žalbe  u roku od tri dana.

Povezane vesti

Darko Šarić koji je pre dva dana uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji, negirao je sinoć na saslušnju u tužilaštvu za organizovani kriminal izvršenje svih novih krivičnih dela za koje se sumnjiči.

„Šarić smatra da je pokrenut postupak protiv njega kao vid pritiska na postupke koji su u toku – dva postupka su u završnim fazama“ rekao je njegov branilac Danilo Šarić .

Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i dvojica pripadnika Šarićevog obezbeđenja Danilo Odović i Duško Mirković uhapšeni su pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih dela.

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP, ali nije naveo čije ubistvo im se stavlja na teret.

Komentari

Vaš komentar