Određen pritvor do 30 dana v.d. direktoru Nacionalnog parka „Đerdap“

Vesti 19. apr 202209:46 > 10:11 4 komentara
Đerdap Đerdapska klisura
Shutterstock

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, odredio je juče pritvor do 30 dana osumnjičenom L.M. koji je v.d. direktora Nacionalnog parka "Đerdap", saopšteno je danas. On se sumnjiči da je zloupotrebio položaj u vezi sa prodajom drvnih sortimenata, a osumnjičen je i za nelegalnu izgradnju vikend kuće za sebe, u zoni nacionalnog parka.

Pritvor do trideset dana određen je, kako se navodi u saopštenju, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe veću u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal osumnjičenom L.M stavljeno je na teret izvršenje dva krivična dela zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 1 Кrivičnog zakonika i krivično delo trgovina uticaja iz člana 366 stav 3 Кrivičnog zakonika, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Juče je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo da je na osnovu dokaza prikupljenih u predistražnom postupku doneta naredba o sprovođenju istrage protiv L.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela, zloupotrebljavajući službeni položaj, u vezi sa prodajom drvnih sortimenata mimo zakonskih regulativa, i zbog nelegalne izgradnje vikend kuće za sebe, u zoni nacionalnog parka u kojoj je zabranjena izgradnja vikendica, kao i da je nedozvoljeno uticao na ozakonjenje ovog objekta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare