Određen pritvor okrivljenima za šverc 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike

Vesti 23. sep 202309:47 5 komentara
Shutterstock/ sakhorn

Sudija za prethodni postupak Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o određivanju pritvora šetorici okrivljenih za šverc 324 kilograma kokaina iz Južna Amerike u Evropu, saopšteno je iz tog suda.

Pritvor Ž. B., A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S po tom rešenju moše trajati najduže 30 dana.

Razlog za određivanje pritvora su, kako je navedeno u obrazloženju suda, okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva svakog od okrivljenih, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima Ž. B., A. M., N. P., S. Š. i M. S. na teret se stavlja izvršenje po jednog krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je okrivljenima S. M., S. S. i više nepoznatih osoba na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom Veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijema rešenja.