Održane Sportske igre mladih: „Lepo je videti ovoliko dece na terenima koja poštuju fer plej“

Vesti 15. apr 202416:22 0 komentara
Printscreen/Sportske igre mladih

Simboličnim pogotkom, na košarkaškom terenu Studentskog doma 4. april, državni sekretar Marko Kešelj otvorio je Dunav osiguranje Dan sporta na Voždovcu, koji se održava u okviru Plazma Sportskih igara mladih.

„Sportske igre mladih su postale tradicionalna manifestacija, koja se održava kod nas i u regionu. Ono što je bitno je da se mladi druže, da se upoznaju i da provode vreme kroz igru i sport. Izuzetno sam zadovoljan što Ministarstvo sporta Republike Srbije daje podršku ovakvoj manifestaciji. Lepo je videti ovoliko dece na terenima, koja provode vreme zajedno, baveći se sportom kroz druženje, poštujući fer plej“, istakao je Kešelj u svom obraćanju.

Prisutnima su se obratili i Aleksandar Maksić, član veća za sport opštine Voždovac i Slobodan Popović, sportski direktor Plazma SIM.

Pročitajte još:

Dunav osiguranje Dani sporta u okviru Plazma Sportskih igara mladih tradicionalno kreću od 15. aprila u Beogradu i proći će kroz osam gradskih opština, a potom nastaviti svoj put širom gradova Srbije.

Deca osnovnih i srednjih škola, opštine Voždovac takmičila su se u sve popularnijoj sportskoj igri „Lino – Između dve vatre“, kao i četiri sporta: atletici (trka na 60 metara), Millenium Team basket 3×3, zatim u malom fudbalu (turnir u malom fudbalu Coca-Cola kup), kao i u odbojci. Sve to u konkurenciji dečaka i devojčica.

Takmičenja su održana na terenima Studentskog doma 4. April i FK Rad kao i u sportskoj hali na Banjici.

Priliku učešća na Danima sporta imaju su svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Omogućiti osnovcima i srednjoškolcima učestvovanje u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom godine je glavni cilj Plazma Sportskih igara mladih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!