OEBS na Kosovu: Jedan od uhapšenih u Beogradu zbog droge je lokalni član osoblja

Vesti 20. sep 202218:28 4 komentara
Alex Halada/AFP (ilustracija)

Izveštaji da su uhapšeni koristili vozilo misije OSCE nisu tačni, ali jedan od uhapšenih jeste lokalni član pomoćnog osoblja misije, saopšteno je upravo iz misije OEBS na Kosovu povodom zaplene droge u Beogradu, pronađene, kako je to potvrđeno iz srpskih institucija, u autu sa diplomatskim oznakama misije OSCE.

MUP Srbije, kao i Više javno tužilaštvo u Beogradu, potvrdili su da je u petak, 16. septembra, na Novom Beogradu uhapšeno pet osoba zbog krijumčarenja droge iz Albanije, a preko Kosova.

Povezane vesti

Hapšenje se dogodilo nakon primopredaje droge, kada je zaplenjeno skoro 45 kilograma marihuane i oko 33 grama kokaina.

Sva petorica, od kojih su dvojica iz Beograda, a trojica iz Prištine, u tužilaštvu su se branila ćutanjem.

Iz ovog tužilaštva su ujedno izneli detalje o okolnostima koje su prethodile hapšenju, te kako se akcija odigrala.

Poručuju da postoji sumnja da su D.A. (42), G.K. (41) i D.M. (49) 16. septembra u ranim jutarnjim časovima krenuli sa teritorije Kosova ka Beogradu u vozilu Škoda oktavija bele boje sa diplomatskim oznakama misije „OSCE“.

Oni su se oko 11.30 na parkingu u Ulici Bulevara Zorana Đinđića na Novom Beogradu našli sa I.Ž. (23) i S.M. (29) i predali im oko 30 kilograma marihuane, a potom su se razišli.

U odgovoru za KoSSev iz misije u Beogradu poručili da su upoznati sa slučajem, ali da niko iz njihovog predstavništva nije učestvovao u incidentu, te da slučaj prati misija u Prištini.

Sa druge strane, iz misije u Prištini je potvrđeno da je njihov član osoblja jedan od uhapšenih u Beogradu.

Međutim, navode o tome da su osumnjičeni za krijumčarenje droge koristili vozilo ove misije, iz Prištine su demantovali.

„Misija je upoznata sa medijskim izveštajima o hapšenjima u petak od strane policije u Beogradu. Misija može potvrditi da je jedan od uhapšenih lokalni član pomoćnog osoblja Misije. Izveštaji da su uhapšeni koristili vozilo Misije nisu tačni“, naveli su za KoSSev iz OEBS-a u Prištini.

Dodali su da su u stalnom kontaktu sa policijom u vezi sa ovim slučajem, te da druge detalje zbog istrage ne mogu izneti.