Oglasio se KCV o slučaju preminulog pacijenta

Vesti 26. jan 202313:31 15 komentara
N1

Klinički centar Vojvodine oglasio se, kako navode u saopštenju, povodom tekstova koji su objavljeni u pojedinim medijima, a u vezi su sa tragično preminulim pacijentom E.N.

Klinički centar Vojvodine se, kako navode u saopštenju, o ovom slučaju nije izjašnjavao „iz pijeteta prema pacijentu, a zbog čuvanja podataka o ličnosti, zdravstvenom stanju pacijenta, njegovom lečenju i poštovanja pravila čuvanja lekarske tajne, kao i poštovanja prema njegovoj porodici čiji je član zdravstveni radnik“.

Pročitajte još

„Ističemo da je Klinički centar Vojvodine sarađivao u ovom predmetu sa svim nadležnim organima koji su imali uvid u sve podatke vezane za predmetni slučaj, kao i sprovođenje unutrašnjeg nadzora, spoljašnje provere kvaliteta stručnog rada i kontrole zdravstvene inspekcije koju je obrazovalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije“, navode.

Sprovedene kontrole su, kako navode u saopštenju, donele zaključak da su dijagnostičke i terapijske procedure vezane za lečenje pacijenta u saglasnosti sa savremenim doktrinarnim stavovima i važećim procedurama i aktuelnim protokolima zasnovanim na kliničkim vodičima.

„Klinički centar Vojvodine je i dalje na raspolaganju svim nadležnim državnim organima u cilju vršenja poslova iz njihove nadležnosti, a povodom ovog slučaja se više neće oglašavati u medijima, kako bi se izbegao bilo kakav uticaj na državne organe i javnost“, navode u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare