Đorđe Miketić: Snimak je autentičan, Vučiću odgovara da se priča o tome

Vesti 29. nov 202314:08 378 komentara
Nova.rs/Zoran Lončarević

Narodni poslanik Đorđe Miketić povodom objavljivanja privatnog snimka na društvenim mrežama oglasio se saopštenjem i potvrdio da je snimak autentičan.

Njegovo saopštenje prenosimo u potpunosti:

„Uvek ću reći šta je istina, a šta ne. Radi se o starom privatnom snimku koji je očigledno ukraden iz mog stana.

Kada sam ulazio u politiku, bio sam spreman na razna podmetanja.

Zahvalan sam svojoj supruzi, takođe aktivistkinji, na podršci kao i svima koji su mi je pružili tokom ovih dana, javno i privatno. Znali smo šta možemo da očekujemo. Takođe, snažno se zalažem za odgovornost, a to pre svega važi i za moje postupke.

Međutim, ovo je snimak čija poenta nije bila da zastraši samo mene, nego je to poruka svim protivnicima ovog režima.

Ako podignete glas, bavićemo se vašim privatnim životima, vašim prijateljima, ženama, decom, zabavama na koje odlazite, sajtovima koje posećujete.

Ne znam šta više od toga može da sugeriše u kakvoj se diktaturi nalazimo.

Poslednji put kada smo imali takvu diktaturu, pod vlašću Miloševica, ubijani su politički protivnici (Stambolić), ubijani su novinari (Ćuruvija), građani su tučeni i zatvarani zbog kritičkog mišljenja, a taj teror je takođe sprovodila državna bezbednost i institucije države Srbije.

Sve ovo podseća na period Miloševića. Ali i tom periodu je došao kraj. Tama je uvek bila najcrnja pred svitanje.

Svesnim ulaskom u ovu tuču, hteo sam da pokažem građanima i prijateljima da nemaju razloga da se plaše. Da treba da podignu glas, da ne pristaju na ucene.

Jer svaka promena polazi od nas samih, od nepristajanja. Strah više ne radi posao, ima nas više od njih. Porazićemo ih 17. decembra.

Vreme je da izađemo iz vrtloga blata, pretnji i rijaliti politike, i snažnije nego ikada uđemo u pozitivnu kampanju i promociju vizije drugačije, normalne Srbije i uređenog Beograda.

Na kraju, zaista je gnusno, da Vučić na današnji dan, kada roditelji ubijene dece protestuju ispred Ribnikara, želi da pokrije tu temu objavljivanjem nečijih privatnih snimaka“.

Podsetimo, narodni poslanik Đorđe Miketić, povodom pretnji koje je dobio sa nepoznatog broja, a koje se tiču objavljivanja privatnog snimka, rekao je da misli da iza njih stoje „država, naše institucije, BIA“. Taj slučaj je u dva navrata komentarisao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a reagovala je i Bezbednosno informativna agencija.

Nakon što je nedavno u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink Vučić najavio objavljivanje Miketićevih privatnih fotografija, a pošto je sada objavljen i snimak na društvenim mrežama, Vučić je danas na televiziji s nacionalnom frekvencijom ponovo Miketića nazvao „ljudskom sramotom“.

„Ja nažalost ne mogu da govorim o svemu što znam, on je jedna ljudska sramota. I sramota je kako se ti ljudi ponašaju“, rekao je predsednik.

Pogledajte i:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare