Oglasio se MUP o dodeli obezbeđenja Milenkoviću i Mitiću

Vesti 05. sep 202313:26 19 komentara
MUP Srbije
N1

Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova, na osnovu izjava i na insistiranje inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, donela je odluku kojom im privremeno dodeljuje policijsko obezbeđenje Specijalne antiterorističke jedinice, do okončanja bezbednosne procene njihove ugroženosti, saopštio je MUP.

Prethodno im je, takođe na osnovu njihovih navoda, dodeljeno policijsko obezbeđenje Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata koje su Milenković i Mitić odbili, navodi se u saopštenju.

„Ističemo da je Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata usko specijalizovana i nosilac je policijskih poslova bezbednosne zaštite određenih ličnosti i objekata u Ministarstvu unutrašnjih poslova i između ostalih obezbeđuju ministra unutrašnjih poslova, predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, nosioce najviših pravosudnih funkcija i druge državne funkcionere, kao i da je uspešno realizovala obezbeđivanje mnogobrojnih stranih državnika, nosilaca najviših državnih funkcija tokom službenih poseta Republici Srbiji“, kaže MUP.

Napominje se da dosadašnje analize, na osnovu navoda koje su iznosili Milenković i Mitić, nisu ukazivale na njihovu ugroženost.

„Postupak bezbednosne procene će maksimalno profesionalno, u skladu sa zakonom, biti sproveden od strane nadležnih linija rada Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svih bezbednosnih službi Republike Srbije. Apelujemo na predstavnike pojedinih političkih stranaka i pojedince da iznošenjem neproverenih informacija ne vrše pritisak na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji odgovorno i u skladu sa zakonom obavljaju svoje dužnosti“, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare