Ognjen Pribićević gost Novog dana, štampu prelistava reditelj Stevan Filipović

Vesti 20. feb 202216:17
Novi dan
N1

Tenzije u Ukrajini svakog dana rastu. Granatiranje Donbasa se nastavlja, a Kijev i Moskva međusobno se optužuju za napade. Rusija produžila vojne vežbe blizu granice sa Ukrajinom. Zapad uveren da Moskva sprema invaziju u narednim danima. Klizi li Evropa u najveći sukob još od 1945. godine, kako kaže britanski premijer Boris Džonson? Ima li sukob u Ukrajini i drugu stranu medalje i koju? Vodi li dalje rivalstvo Amerike i Rusije u katastrofu? Može li evropska diplomatija biti ključ stabilizacije odnosa između dve sile? O tome u temi jutra govori diplomata i bivši ambasador Srbije u Nemačkoj Ognjen Pribićević.

Dnevnu štampu prelistavamo sa rediteljem Stevanom Filipovićem.

Spava vam se, iako ste se naspavali. Boli vas glava i razdražljivi ste. Možda patite od prolećnog umora. Kako da ga razlikujemo od sličnih tegoba i možemo li da ga savladamo, pitamo doktorku Aleksandru Pantović.

Film “Ključ“ reditelja Marka Sopića biće premijerno prikazan 22. februara u Kombank dvorani. Zašto ga nazivaju i srpski “Da Vinčijev kod“ otkrivaju nam glavni akteri filma Sonja Kolačarić i Džek Dimić.

“Za moje dobro gazi me“, “Bol mi stvaraj al’ me ne ostavljaj“, “Udari me jako nek’ zaboli“, samo su neke od domaćih pesama u kojima se sa lakoćom pevuši o nasilju nad ženama. Upravo je to inspirisalo studentkinju Fakulteta dramskih umetnosti da obradi temu nasilja nad ženama u domaćoj muzici. Otkud potreba da se to nasilje romantizuje, a u nekim slučajevima opravdava reći će nam autorka projekta Ana Ninković.

Komentari

Vaš komentar