Okrivljeni za ubistvo porodice Đokić: Ničeg se ne seća, dokazi podmetnuti

Vesti 14. mar 202316:56 2 komentara
N1

Okrivljeni za ubistvo tročlane porodice iz Aleksinca 2021. godine, Goran Džonić, negirao je krivicu na današnjem glavnom pretresu održanom u Višem sudu u Nišu.

Pročitajte još:

Džonić, vatrogasac u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, optužen je za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), Goranove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (26).

Džonić je rekao da nije kriv za smrt rođaka i pri tom negirao svoje iskaze date Višem javnom tužilaštvu prošle i pretprošle godine.

Kazao je da se ne seća svojih ranijih iskaza jer su ga policajci posle hapšenja tri dana udarali u glavu i da je od ranije imao zdravstvene tegobe zbog kojih je morao da ode u invalidsku penziju.

Džonić nije mogao da objasni svoje DNK tragove na novcu koji je nađen u njegovoj kući i na placu, kao ni to odakle je njegov DNK na pištolju „bereta“ kojim su Đokići ubijeni, niti DNK trag Lidije Đokić na šaržeru.

Rekao je da smatra da mu je sve te dokaze neko podmetnuo, a da ne zna zašto.

U iskazima posle hapšenja, oktobra i novembra 2021. godine, kao i jula 2022. godine, Džonić je kao ubice Đokića naveo braću Milošević iz Moravca, a na današnjem glavnom pretresu rekao je da se „iskaza ne seća, da braću ne poznaje i da ih nikada u životu nije video“.

Majka ubijenog Gorana, Stojanka Đokić svedočila je da je njen sin pozajmljivao novac okrivljenom i da zna da Džonić nije vratio njenom sinu 11.000 evra.

U optužnici Višeg javnog tužilaštva, pročitanoj na današnjem glavnom pretresu, podseća se da su Goran Đokić, vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija, nestali 26. septembra 2021.

Njihova spaljena tela su nađena 2. oktobra te godine u ataru sela Moravac, a njihov automobil, takođe zapaljen, kod Tešice.

Više javno tužilaštvo tereti Džonića za teško ubistvo i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja, jer je na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući nađen novac za koji se veruju da je ukraden iz automobila ubijenog Đokića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare