Olivera Zekić o konkursu za petu TV frekvenciju: Uskoro, možda

Vesti 15. apr 202220:1918 komentara
N1

Iako je peta nacionalna TV frekvencija, koju je pre deset godina izgubila televizija Avala, i dalje slobodna, REM još ne raspisuje novi konkurs za njenu dodelu, uprkos tome što je danas raspisan redovni konkurs za četiri popunjene frekvencije koje se obnavljaju na 10 godina.

Na pitanje da li će i kada biti raspisan konkurs za petu frekvenciju koju REM nikada nije dodelio, predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić odgovorila je za list Danas sa: „Uskoro, možda“.

A o tome zašto nema pete frekvencije koja je bila raspisana u prethodnom konkursu, Zekić je odgovorila istovetnom rečenicom: „Uskoro, možda“.

POVEZANA VEST

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) raspisao je javni konkurs za “izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja i medijske usluge radija putem terestričkog digitalnog odnosno analognog prenosa za područje cele Republike Srbije”. Kako se navodi na sajtu REM-a, konkurs je raspisan za četiri dozvole za televizijsko i četiri dozvole za radijsko emitovanje. To praktično znači da regulator nije uvrstio u konkurs slobodnu, petu TV dozvolu koja je pripadala TV Avala.

REM nije objasnio na osnovu kojih kriterijuma je odredio da je Srbiji potrebno samo četiri frekvencije i zašto u pozivu na konkurs nema te pete frekvencije za nacionalno pokrivanje koja je postojala u prethodnom konkursu.

TV N1 i Nova S će učestvovati na konkursu za nacionalno emitovanje. U merenjima nezavisne agencije TV Beat, ove dve televizije imaju daleko veću gledanost u SBB mreži od televizija Hepi i B92, pa između ostalog zato u Junajted mediji smatraju da zaslužuju fer tretman na konkursu koji je danas raspisan.

Komentari

Vaš komentar