Olivera Zekić: Vulin je prikazao fotografije „edukativnog karaktera“

Vesti 19. jul 202121:05 komentara
Olivera Zekić
Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić ocenila je da su fotografije žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka koje je na TV Pink ponovo u nedelju uveče prikazao Aleksandar Vulin, prema njenom mišljenju, fotografije "edukativnog karaktera", kao i da one “treba i da uznemire i opomenu, kako bi svi shvatili koliko je neophodno boriti se protiv toga”.

povezane vesti

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u nedelju je, gostujući u Hit tvitu na televiziji Pink, pokazao jezive fotografije žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka, čime je ponovo zgrožena javnost u Srbiji. Kada je slične fotografije prvi put pokazao lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javnost je tražila hitnu reakciju Regulatornog tela za elektronske medije, ali je ona izostala.

Na pitanje da li će REM ovoga puta reagovati, predsednica Saveta tog tela Olivera Zekić kaže za „Danas“ da se pre jeseni to neće znati, kao i da su prema njenom mišljenju, prikazane fotografije “edukativnog karaktera”.

„REM je na redovnoj letnjoj pauzi, što zapravo znači da nemamo redovna zasedanja do jeseni. Da li ćemo kao Savet reagovati, zavisi od izveštaja Službe za nadzor i analizu. Što se mog ličnog stava tiče, on je nepromenjen i glasi – kao što nikad ne bih zabranila i sankcionisala emitovanje scena stravičnih ratnih zločina, bilo da su počinjeni Jasenovcu, Bratuncu ili na Kosovu, tako nikad ne bih zabranila ni prikazivanje ovih fotografija, jer široka javnost mora da bude upoznata sa aktuelnom situacijom u zemlji i opravdanošću borbe protiv kriminala“, ističe Zekić za „Danas“.