Ombudsman pokrenuo kontrolu institucija zbog ubistva deteta u Vršcu

Vesti 06. okt 202210:27 2 komentara
N1

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) povodom slučaja porodičnog nasilja u Vršcu u kom je otac ubio svoje maloletno dete a potom izvršio samoubistvo.

Povezane vesti:

Ombudsman je od Pokrajinskog sekretarijata zatražio da u roku od 15 dana izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac i da mu dostavi izveštaj o izvršenom nadzoru i dokumentaciju o postupanju, navodi se u saopštenju.

Povodom medijskih navoda da je majka ubijenog deteta više puta prijavljivala oca deteta za porodično nasilje, ombudsman je od MUP-a zatražio da ga u istom roku obavesti o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju, posebno o aktivnostima policijskih službenika u tom slučaju.

Zaštitnik gradjana traži od MUP-a da se izjasni da li su policajci postupali u skladu sa obavezama propisanim zakonom o sprečavanju nasilja u porodici i Opštim i posebnim protokolom za zaštitu žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima.