Optužbe Narodne stranke protiv vlasti Novog Sada za popločavanje Pozorišnog trga

Vesti 16. sep 202114:02 > 14:157 komentara
Izvor: N1

Omladina Narodne stranke održala je konferenciju za novinare čija tema je bila rekonstrukcija, odnosno popločavanje Pozorišnog trga u Novom Sadu iza kog, kako tvrde, stoji firma biznismena Zvonka Veselinovića.

Oni su izneli tvrdnje da se na Pozorišni trg ugrađuje granit najgore kvaliteta i da će Veselinovićeva firma „Granit-peščar“ na tom poslu zaraditi 10 miliona evra.

Omladinci Narodne stranke su nosili transparent na kojem je pisalo „Predaja nije opcija? Zatvor je vaša opcija!“, sa fotografijama Veselinovića i Marka Bosanca Bosketa, naprednjaka koji je ranije osuđivan za nasilničko ponašanje, a čija je firma „Montop“ takođe jedan od izvođača radova.

„Opet aludiramo da postoji krivično delo trgovina uticajem između gradonačelnika Novog Sada i kriminalaca koji dobijaju najkrupnije poslove u gradu. Pozivamo tužilaštvo i policiju da odreaguju povodom dve stvari – kolika je cena radova na Pozorišnom trgu, a kakve su karakteristike i kvalitet materijala“, rekao je Aleksandar Maksimović.

Kako javlja reporterka N1, konferenciji je prisustvovao i Tomislav Lovreković, koji je u februaru u Pančevu Mariniku Tepić iz Stranke slobode i pravde gađao živom kokoškom. On je ovom prilikom postavio i pitanje omladincima Narodne stranke.

Više od sat vremena nakon navedene konferencije za novinare, na istom mestu je govorila Sanja Draško, šefica odborničke grupe Srpske napredne stranke u gradskoj Skupštini, koja je rekla da su omladinci Narodne stranke izneli izmišljotine.

Ona je pokazala fotografije kako će izgledati rekonstruisani centar Novog Sada, konstatujući da će to biti najlepši trg u zemlji. Draško je pokazala i fotografije toga kako je centar Novog Sada izgledao dok je Borislav Novaković, sada potpredsednik Narodne stranke, bio gradonačelnik.

Na pitanje reporterke N1 na koji način je firma Marka Bosanca angažovana, Draško je odbijala da odgovori.

Komentari

Vaš komentar