Oporavlja se dečak koga je udario voz u Nišu

Vesti 09. nov 202215:49 0 komentara
N1

Dečak (15) koga je juče na pružnom prelazu u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu udario voz, oporavlja se na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju niškog Kliničkog centra, kazali su u toj zdravstvenoj ustanovi.

„Današnja ultrazvučni i radiološki nalazi ne pokazuju progresiju povreda“, naveli su u UKC Niš.

Dečak je posle nesreće kod glavne Železničke stanice u Nišu ima povrede rebara, pluća i pršljenova.

Povezane vesti

„Infrastruktura železnice Srbije“ juče je saopštila da je dečak prelazio prugu dok su rampe bile spuštene i našao se na koloseku kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad.

Putni prelaz u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, istakli su, obezbeđen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije, a u trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni, dok je prema izjavama svedoka svedoka dečak u trenutku nesreće imao slušalice na ušima.

Na pedesetak metara od pružnog prelaza na kojem je dečaka juče udario voz, pre nepunih pet meseci to isto se dogodilo i devetanaestogodišnjoj devojci koja je takođe teško povređena.

Po podacima „Infrastruktura železnica Srbije“, ove godine su se dogodile 44 nesreće na pružnim prelazima, pet osoba je poginulo i deset teško povređeno, a od 2016. do danas u takvim udesima je poginulo 49 ljudi, a 133 osobe su povređene.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!