Opozicija: Bokanov napad na Mariniku Tepić na Pinku je vrhunac beščašća

Vesti 29. nov 202121:2694 komentara
Izvor: Vesna Lalić/Nova.rs

Grupa opozicionih stranaka upozorila je da je potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i nosilac zajedničke liste tih partija na predstojećim parlamentarnim izborima, Marinika Tepić "javno proglašena državnim neprijateljem" zbog njenog nacionalnog porekla.

Stranke su u zajedničkom saopštenju navele kako je „omiljeni Vučićev reditelj“ Dragoslav Bokan na televiziji Pink „napao Mariniku Tepić i njenu celu porodicu“.

„Marinika Tepic je već danima izložena napadima i neistinama, koje osmišljava izborni štab Aleksandra Vučića, ali je vrhunac beščašća realizovan danas kada je javno proglašena državnim neprijateljem zbog njenog nacionalnog porekla“, navele su opozicione stranke.

Iz tih partija su dodali kako „neće dozvoliti da Vučić, koji je prebrojavao krvna zrnca svim ljudima u regionu tražeći ubistva 100 za jednog, za šta nikada nije odgovarao, i ovaj put prođe bez posledica“.

Saopštenje su potpisali SSP, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija i Ujedinjeni sindikati Srbije Sloga.

Građanski preokret traži reakciju tužilaštva

Reagovao je i Građanski preokret koji je pozvao Republičko javno tužilaštvo da hitno reaguje „zbog izvršenja krivičnog dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije od strane Dragoslava Bokana“, koji je za Tepić rekao da je „pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod“.

„Njegova izjava je nedvosmisleno izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema Rumunima. On je istovremeno počinio i krivično delo povrede ugleda Marinike Tepić zbog nacionalne pripadnosti“, navodi se u saopštenju Građanskog preokreta.

Kako se dodaje, „emitovanje izjave Dragoslava Bokana je dovoljan razlog i za najstrožije sankcionisanje televizije Pink“, za koju je izjava data.

Komentari

Vaš komentar