Opozicija kritikuje Vučića posle Ohrida: Obmanjivanje građana

Vesti 19. mar 202310:41 > 13:56 79 komentara
EEAS

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić ocenio je da sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova ni ne mora biti potpisan, jer je već prihvaćen kao platforma za pregovore u kojima predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveliko učestvuje.

„Vučić besomučno ponavlja kako nije potpisao sporazum. Naši građani moraju da znaju da ovaj sporazum ni ne mora da bude potpisan, jer je već prihvaćen kao platforma za pregovore u kojima Vučić uveliko učestvuje. Naša istorija ne pamti ovakvo obmanjivanje građana“, poručio je Tadić na Tviteru.

U Ohridu je juče održana maratonska runda dijaloga između Beograda i Prištine, tokom koje su predstavnici dve strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, prihvatili i implementacioni plan za sporazum EU, sa kojim su se ranije saglasili.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je posle jučerašnje runde pregovora koja je trajala 12 sati da će obe strane biti obavezane sporazumom koji će biti deo njihovog evropskog puta.

Ponoš: Poglavlje 35 je sada oberpoglavlje

Lider pokreta SRCE Zdravko Ponoš takođe je komentarisao jučerašnje pregovore, ističući da je „35 sada oberpoglavlje“.

„Bicikl – prednji, evropski točak Srbije okretaće se samo ako se pedalira zadnji koji predstvlja implementaciju kosovskog sporazuma. 35 je sad oberpoglavlje. Napredak Srbije na evropskom putu sada je neraskidivo uslovljen njenom kooperativnošću oko Kosova. Ispregovarao državnik“, poručio je Ponoš na Tviteru.

Ekološki ustanak: O sporazumu će se građani izjasniti na referendumu

Da li je Srbija za ili protiv sporazuma EU, neće se pitati ni Žozep Borel, ni Aljbin Kurti ni Aleksandar Vučić, saopštio je Ekološki ustanak.

O tome će se izjasniti građani Srbije na referendumu, ističe se u saopštenju koje je potpisao narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare