Opozicija napustila sednicu Skupštine Kosova, nema komisije o energetici

Vesti 19. apr 202214:53 0 komentara
ANADOLIJA/Erkin Keçi

Poslanici opozicionih stranaka napustili su sednicu Skupštine Kosova nakon što nije izglasan njihov predlog da po skraćenom postupku bude formirana Istražna parlamentarna komisija za ocenu zakonitosti u energetici. Istovremeno su najavili da neće učestvovati u glasanju ni po jednog tački dnevnog reda koji bude na sednicama parlamenta dok se ne formira komisija.

Za zahtev opozicione Demokratske partije Kosova da se na dnevni red po vanrednoj proceduri stavi formiranje anketne komisije o upravljanju energetskim krizama, glasalo je samo 33 poslanika, dok je prema poslovniku za to potrebno dve trećine poslanika prisutnih u sali.

Predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca rekao je da ovaj predlog ostaje za sledeću sednicu.

Poslanici pokreta Samoopredeljenje nisu uopšte glasali, nako čega su poslanici Demokratskog saveza, Demokratske partije i Alijanse za budućnost Kosova napustili salu.

Zbog nedostatka kvoruma Skupština nije glasala za potvrđivanje nekoliko međunarodnih sporazuma za šta je neophodno obezbediti dve trećine ukupnog broja poslanika.

Nakon što je opozicija napustila salu, na dnevni red su stavljeni Nacrt zakona o izmeni i dopuni Zakona o zdravstvenom osiguranju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevenciji i borbi protiv zaraznih bolesti.

Skupština je usvojila i predlog Vlade da se Fidane Spahija-Đikoli i Avdi Sahiti imenuju za članove Regulatorne komisije za javne nabavke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!