Opozicija organizuje zajednički sastanak

Vesti 22. jan 202116:155 komentara
N1

Nova stranka i Socijaldemokratska stranka uputile su poziv svim opozicionim strankama i pokretima na zajednički sastanak u utorak, 26. januara kako bi razgovarali o predlozima za dijalog pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Kako se navodi, poziv je upućen nakon što su se Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret odazvali pozivu Nove i SDS na izradu zajedničke platforme za dijalog.

Te dve stranke smatraju da je neophodno da u dijalogu opozicija nastupa sa jedinstvenom platformom i time pokaže ozbiljnost i odgovornost pred svojim glasačima i simpatizerima, ali i sposobnost dogovora i kreiranja zajedničkih zahteva.

„Uvereni smo da opozicija ima snagu i sposobnost da se konačno organizuje i pobedi aktuelni režim. U skladu sa tim, smatramo da nema potrebe da se krijemo iza bilo kakvih drugih organizacija, kao i da moramo odgovorno da pokažemo da nam ni za izradu i sprovođenje pomenute platforme nije potreban spoljni ili nestranački mentor“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar