Opozicija traži Anketni odbor: Šta se desilo na severu Kosova i koja je uloga Radoičića

Vesti 27. sep 202313:30 11 komentara
N1

Opozicioni poslanici u Skupštini Srbije su podneli predlog za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica, okolnosti i odgovornosti u vezi sa dešavanjima na severu Kosova i Metohije i ulozi Milana Radoičića u tim događajima.

Poslanici traže da predloženi Anketni odbor odgovori na pitanja su u predlogu od predsednika Skupštine Vladimira Orlića zatražili da predloženi Anketni odbor utvrdi šta se tačno desilo 24. septembra na severu Kosova i Metohije.

Odbor bi trebalo da pruži i odgovore na pitanja kako je Milan Radoičić u ime Republike Srbije preuzeo ulogu u formiranju neformalnih struktura moći, da li je učestvovao u formiranju kriminalne organizacije, da li je učestvovao u zastrašivanju i teroru nad srpskim građanima koji nisu podržavali pogubnu i štetočinsku politiku Aleksandra Vučića? Ko mu je u ime Republike Srbije delegirao takva ovlašćenja i sa kojim ciljem?

Predsedniku skupštine Vladimiru Orliću predlog je podneo poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, a predlog su podržali poslanici Zoran Lutovac, Dragana Rakić, Branimir Jovančićević, Nenad Mitrović, Tatjana Manojlović, Miodrag gavrilović, Ksenija Marković i Sanja Miladinović.

Napadači, za koje je predsednik Srbije rekao da su sa severa Kosova, ubili su pripadnika Kosovske policije u selu Banjska u nedelju 24. septembra. Usledio je oružni sukob s pripadnicima specijalne kosovske policije u kojem su ubijena trojica Srba, više ih je povređeno.

Kosovska policija je privela osmoricu osumnjičenih, od kojih su četvorica u sredu puštena iz pritvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare