Opozicione stranke osuđuju kampanju protiv Gorana Markovića i istup ministarke

Vesti 17. dec 202118:47 > 23:12 komentara
N1

Najgnusnije laži i optužbe da Goran Marković priziva streljanje Aleksandra Vučića manir su Srpske napredne stranke koja se na ovaj način obračunava sa svim slobodomislećim građanima, naveo je Pokret slobodnih građana. Stranka slobode i pravde (SSP) i Skupština slobodne Srbije osudile su kampanju vladajućih struktura na čelu sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević protiv slavnog režisera Gorana Markovića. Ovakva izjava ministarke, prema rečima potpredsednice Narodne stranke Sande Rašković Ivić, "potvrda je da se ona uklopila u hor trbuhozboraca SNS".

SSP je saopštila da je sraman način obraćanja ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja reditelju Goranu Markoviću, jer je, kako navode, pre svega reč o ministarki u Vladi Srbije i istovremeno profesorki na fakultetu.

Povezane vesti

„Govoriti o Goranu Markoviću da bi sve Srbe odveo u Žutu kuću i da mu se gade Srbi, predstavljaju vrhunac bahatosti, elementarnog nevaspitanja, ogromnog neznanja, nepoštovanja vrhunskih umetnika i bezobrazluka“, navela je SSP.

Stranka je dodala da je „zapanjena prostaklukom“ ministarke koja je time „opravdala svoju poziciju unutar Srpske napredne stranke“.

Skupština slobodne Srbije: Besramna izjava i prostačko vređanje

„Osuđujemo kampanju koju su naprednjački režim i njegovi mediji pokrenuli protiv slavnog režisera Gorana Markovića, a koju je otpočela besramnom objavom ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević na društvenim mrežama. Iznoseći neistine i prostački vređajući velikana našeg filma, ona je ispostavila i ‘anamnezu njegovu bolesti’, preporučujući se tako svom šefu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se često nalazi na meti kritike Gorana Markovića“, saopštila je Skupština slobodne Srbije.

Ocenili su da bi nakon ovakvog skandala „ministar u nekoj demokratskoj zemlji, pod pritiskom javnosti i institucija morao da podnese ostavku, što se, na žalost, u Srbiji neće desiti“ da su „beskrajni prostakluk i ulizištvo – samo neophodna preporuka da se neko nađe na važnoj funkciji“.

Kampanja protiv Markovića samo je potvrdila da Filmski centar Srbije nije slučajno odbio da finansira njegov film, navela je Skupština slobodne Srbije ukazujući da Goran Marković nije jedini građanin Srbije koji misli da će Vučićev režim svoj kraj doživeti na ulici.

Rašković Ivić: Dno dna

Potpredsednica Narodne stranke i psihijatar Sanda Rašković Ivić psihološku analizu Gorana Markovića ministarke Kisić Tepavčević, Rašković Ivić je opisala kao „dno dna“.

“Gospođa Kisić Tepavčević se pridružila horu Vučićevih trbuhozboraca i sejača uvreda. Ona je, svojom razobručenom agresivnošću, pokušala da uvredi jednog od naših najboljih filmskih režisera”, navodi Rašković Ivić za Nova.rs.

Rašković Ivić dodaje ministarka daje psihijatrijske dijagnoze, iako uopšte nije psihijatar i da to pokazuje da su svi ugledali na šefa Aleksandra Vučića koji se, kako kaže, u sve razume.

“Gospođa Kisić Tepavčević se sada počela razumevati u psihijatriju i psihijatrijske dijagnoze. Naravno, razume se ona i u umetnost – kao što joj potpuno pogrešna i besmislena dijagnoza koju je zalepila Goranu Markoviću, jednako je besmislena njena poruka da je reč o umetnički impotentnom čoveku. Ne ulazim u to kakav je ona epidemiolog. Mogu samo da uđem u to kakav je ona čovek i mogu samo da kažem – dno dna“, zaključila je ona.

Ministarka za rad i članica SNS ranije je danas na mrežama podelila objavu u kojoj vređa režisera optužujući ga da „mu je Srbija dno dna“, da bi želeo da bude komandant logora, da mu se „Srbi gade“ i da bi ih odveo u „Žutu kuću“.

PSG: Najgnusnije laži da Marković priziva na streljanje

Pokret slobodnih građana osudio je napade Darije Kisić Tepavčević, Srpske napredne stranke i tabloida pod njihovom kontrolom na Gorana Markovića, proslavljenog reditelja, osnivača i člana Političkog saveta PSG.

„Najgnusnije laži i optužbe da Goran Marković priziva streljanje Aleksandra Vučića manir su Srpske napredne stranke koja se na ovaj način obračunava sa svim slobodomislećim građanima“, naveo je PSG.

U saopštenju je ocenjeno da je postupak Darije Kisić Tepavčević još jedno svedočanstvo kako članstvo u Srpskoj naprednoj stranci iz ljudi izvlači ono najnečasnije što dovodi do grubih podela u društvu.