Opre Roma: Izjava o Marinkovoj bari uvreda za njene romske stanovnike

Vesti 08. feb 202211:1116 komentara
Izvor: Dragan Mujan/Nova.rs

Izjave lidera političkih partija u kojoj za sinonim kiča koriste Marinkovu baru predstavljaju veliku neodgovornost prema građanima, ali i veliku uvredu za stanovnike Marinkove Bare, u kojoj pretežno žive Romi i Romkinje, saopštio je građanski pokret Opre Roma Srbija.

Pročitajte još:

„Ove izjave su loše ali su i samo simptom političkog virusa anti-romske politike na koju mi ukazujemo godinama, a koja se ignoriše i postaje aktuelna samo u kontekst izbora u kojem kvazi političari, pogotovo oni koji sebe smatraju konzervativnim desničarima, pokušavaju da prave političke poene“, navodi se u saopštenju.

Reditelj Goran Marković izjavio je u emisiji Utisak nedelje da bi spomenik Stefanu Namanji trebalo izmestiti u Marinkovu baru, što je izazvalo brojne reakcije.

Građanski pokret Opre Roma Srbija prenosi da im je drago što su u ovom slučaju „reagovali i oni koji obično ćute i na mnogo teža dešavanja“.

„Naša borba protiv anti-romske politike mora da bude smislena i zajednička svakog dana, a ne samo u kontekstu izbora ili iz ličnih interesa“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar