Opština Zubin Potok: Mogući uzrok požara – zastarele instalacije

Vesti 25. sep 202117:30 > 23:328 komentara

Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza. Urednica portala Kossev Tatjana Lazarević kaže za N1 da je sazvana sednica saveta za bezbednost u Prištini.

Povezane vesti:

Portal KoSSev izvestio je o požaru koji se sinoć dogodio u zgradi Opštine Zubin Potok, a kako su za ovaj portal potvrdili iz vatrogasne stanice u ovoj opštini, u kojoj je na vlasti Srpska lista, požar je zahvatio dve kancelarije i tek treba da se utvrdi uzrok.

Međutim, samo jedan sat kasnije oglasio se kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, koji je saopštio da su nepoznate osobe zapalile Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine, kao i da je ujedno izvršen napad „eksplozivnim napravama“ i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

U zasebnoj objavi, kosovski premijer Aljbin Kurti je kazao da je požar u Zubinom Potoku namerno izazvan, te da su „napade“ u ovoj opštini i Zvečanu izvršili „pojedinci koje podržava Srbija“, a kritikama Kurtija pridružila se i kosovska predsednica, Vjosa Osmani.

Za razliku od navoda ministra, predsednice i premijera, opština Zubin Potok, koja se oglasila u međuvremenu, kao mogući uzrok požara navela je zastarele instalacije.

„Povodom nemilog događaja usled koga su izgorele dve manje prostorije u zgradi opštine Zubin Potok, želimo da obavestimo javnost da na svu sreću nema povređenih, što je najvažnije, ali i da je preliminarnom internom analizom naših službi, kao mogući uzrok požara utvrđen kvar usled zastarele instalacije“, poručili su iz ove opštine.

Ipak, dodaju da će, kao odgovorna institucija, sa konačnom ocenom izaći nakon što nadležni organi sprovedu istragu.

Ujedno su pozvali političke predstavnike u Prištini da ovaj događaj ne koriste za, kako su naveli, „opravdanje prisustva do zuba naoružanih specijalaca u ovoj opštini“, kao i za optužbe protiv bilo koga bez dokaza.

„Time samo pokazuju da im je interes destabilizacija situacije na terenu“, dodali su.

Urednica portala Kossev Tatjana Lazarević rekla je za N1 da nema potvrđenog vremena kada je, kako navodi policija, razbijen prozor i kada su bačene eksplozivne naprave u Centar za registraciju u Zvečanu.

„U međuvremenu je odžana zajednička konferencija Aljbina Kurtija i Đelala Svećle, a poslednja informacija je da je sazvan savet za bezbednost u Prištini“, rekla je Lazarević.

Komentari

Vaš komentar