Optuženima za pomaganje u ubistvu Ivanovića ukinut kućni pritvor

Vesti 04. nov 202212:49 0 komentara
N1

Optuženi za ubistvo Olivera Ivanovića - Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara od danas više nisu u kućnom pritvoru, prenosi Radio-televiziju Kim.

Optuženima za pomaganje u ubistvu je na današnjem suđenju u Osnovnom sudu u Prištini određeno da se mera kućnog pritvora zamenjuje javljanjem Kosovskoj policiji jednom nedeljno, saopštio je sudija Valjon Kurtaj.

Advokat Marka Rošića Mahmut Haljimi rekao je za RTV Kim da je to dobra vest i srećan dan za njegovog klijenta.

Rošić, Nedeljković i Basara nisu želeli da daju komentar povodom ukidanja pritvora, a sud su napustili u pratnji policije.

Današnji svedok na suđenju bio je Stanko Adžić iz Kosovske Mitrovice, koji je najviše govorio o radu video nadzora u kancelariji Ivanovićeve stranke. Svedok, inače kum ubijenog, rekao je da je bio u bliskim odnosima sa Ivanovićem i da se sa njim često viđao.

Adžić je rekao da je kod Ivanovića često odlazio u kancelariju i da je bio na listi njegove inicijative za odbornika na lokalnim izborima. Kazao je da je pokojni Ivanović uvek kontrolisao rad kamera i da se nikada nije žalio da one ne rade.

„Poslednji put sam bio u kancelariji 6. januara, kada sam doneo Badnjak. Koliko se sećam, radile su kamere, jer je gorela lampica na njima, a Oliver mi je poslao poruku da sam poranio sa Badnjakom. To je bilo na Badnji dan, ujutru oko pet, pola šest“, istakao je on.

Naveo je da nema saznanja da je Silvana Arsović nadgledala kamere i sigurnosne snimke i da je njeno znanje, što se tiče rada na kompjuterima, minimalno. Na pitanje da li je Silvanu Arsović viđao sa osumnjičenima za pomaganje u ubistvu Ivanovića ili znao da su u kontaktu, svedok je rekao da nije.

U međuvremenu je po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšen Milan Mihailović iz Leposavića, osumnjičen za pomaganje u ubistvu Ivanovića. Prema pisanju medija, Mihailović je povezan sa kriminalnom grupom koju predvodi Zvonko Veselinović, koji je sa Milanom Radoičićem takođe među osumnjičenima u tom postupku.

Naredno ročište zakazano je 29. novembar u 13 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!